Nainen – oletko sinäkin väsynyt kokoajan?

Olemme nykyään kovin väsyneitä

*kaupallinen yhteistyö Uoma Healthin kanssa.

Miksi minua väsyttää? Miksi olen aina väsynyt? Väsyttää vaikka nukun? Moni meistä kysyy itseltään tämänkaltaisia kysymyksiä jopa joka päivä.

 

Olen tasaisin väliajoin kysellyt instagramissa seuraajilta, että ovatko he usein tai jopa jatkuvasti väsyneitä?  Viimeisimmässä kyselyssä 27% vastaajista vastasi olevansa aina väsynyt ja 57% kertoi olevansa todella usein väsynyt. 15% kertoi olevansa ihan energinen ja vain 2% kokee jaksavansa hyvin. Lukujen soisi olevan hieman paremmassa balanssissa, vai  mitä?

 

Kun muistelen nuoruutta ja vuosia nuorena aikuisena, olin väsynyt vain jos siihen oli selvä syy: armeija-ajan pitkä sotaharjoitus tai vaikkapa liian tiheä bilettäminen ja yöunien skippaaminen. Nykyisin väsymys tuntuu olevan läsnä valitettavasti melkein joka päivä.  Havahduin tähän viime syksynä.

 

Minulla on kolme lasta, joista vanhin (pian 5v WHAT) nukkuu todella hyvin, hän ei herättele öisin. Kaksosemme ovat nyt 2-vuotiaita ja juuri parhaillaan heillä on menossa HYVIN SELVÄ 2-V TAANTUMA. Se toki vaikuttaa väsymykseeni nyt. Mutta ei pidemmän päälle – sillä lähtökohtaisesti he nukkuvat hyvin.

 

Voinemme yleistää, että pikkulapsiarki on väsyttävämpää, kuin ne “helpot aikuisvuodet” ennen lapsia. En ollut kuitenkaan aiemmin tullut ajatelleeksi, että ikä ja hormonit voivat jo tässä iässä (35-v) vaikuttaa merkittävästi jaksamiseen.

 

Olin itse pohdiskellut elintapojani:

  • Syön säännöllisesti ja pääasiassa hyvin (koska kyllä herkkujakin saa syödä)
  • Nukun 8-9 tuntia yössä enkä kitkuta nukkumaanmenoa liian myöhään
  • Liikun säännöllisesti (mutta liikunko sittenkin liikaa?)
  • Miksi siis olen jatkuvasti niin väsynyt?

 

Lähdin pohtimaan ja selvittämään tilannettani lisää

Loppuvuodesta 2023 kävin ottamassa Puhdilla labrat ja muutoin ne olivat ihan kunnossa (esim kilpirauhashormonit) mutta ferritiini olikin jäänyt raskauden jälkeen alhaiseksi (vain 33) vaikka sain kaksosraskauden lopussa infuusion. Se vain taisi kaikki mennä twinsseille – toki hyvä niin. :D<3

 

Olen kokenut olevani melko tai todella kuormittunut viimeisen vuoden ajan. Meidän pienet lapset sairastavat todella paljon (ihan tavallisia lastentauteja, mutta yleensä täällä ollaan vain noin viikko välissä terveenä) ja henkinen kuormittuminen taitaa olla nyt yksi suuri tekijä jaksamiseni esteenä. Olen kuitenkin vain “väkisin painanut menemään” ja “muilla on varmasti rankempaa, kyllä tässä täytyy nyt jaksaa”.

 

Oura sormukseni mittaa stressiä päivän aikana. Syksyn mittaan olen huomannut lukemien kasvavan kokoajan – päivisin on hyvin paljon punaista (stressi) ja hyvin vähän, jos lainkaan vihreätä (palautuminen). Vaikka nukun pitkät yöunet, ei se näytä riittävän.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mukaan Uoma Healthin Vitality for Live valmennukseen

Kuin tilauksesta sain mahdollisuuden lähteä mukaan Uoma Healthin Vitality for Life valmennukseen. Se on kahden lääkärin kehittämä tieteeseen perustuva hyvinvointivalmennus. Jotain, mitä ei ole koskaan ennen nähty.  Valmennus on kymmenen viikon kokonaisuus, jossa on live joka viikolla. Valmennukseen otetaan aina rajallinen määrä osallistujia, jotta valmentajat pystyvät antamaan aidosti henkilökohtaistakin ohjausta.

 

Olen ollut kurssilla nyt kolme viikkoa ja oivaltanut jo sen, että minä itse voin oikeasti vaikuttaa hyvinvointiini ja jaksamiseeni. Minun ei tarvitse “alistua” olemaan jatkuvasti väsynyt vaan voin saada takaisin elinvoimani ja paremman jaksamisen.

 

Naisilta naisille.

 

Vitality for Life valmennuksen yksi slogan on “Naisilta naisille” ja se kuvastaa valmennusta hyvin. Valmennuksen kehittäjät Jenni ja Ritva tietävät mistä puhuvat ja osaavat ohjata meitä kurssilaisia lempeästi sekä kannustavasti. Oma valmentajani on Jenni ja hänestä välittyy ruudulta kotisohvalle asti se, kuinka tämä aihealue on hänelle tärkeä ja halu auttaa meitä naisia jaksamaan paremmin on aito.

 

Kurssi on jaettu selkeisiin osioihin viikoille ja päiville (pääsee toki takautuvasti kuuntelemaan myös) joten tietoähky ei vedä päätä jumiin. Tämä selkeä eteminen ja asioiden “palastelu” pitää motivaation kurssiin yllä.

 

Vitality for Life kurssia voi käydä joko selkeän äpin kautta tai sitten selaimessa.

 

Olen tykännyt tässä valmennuksessa erityisesti siitä, että ensin kerrotaan tieteellisesti todistettua tietoa (esim hormoneista) ja sitten tulee ratkaisuehdotuksia. Lisäksi tosiaan joka viikko pääsee livessä kyselemään (puhuen tai chatissa) johon voi myös etukäteen jättää kysymyksiä. Jos ei pääse paikalle, tulee livestä aina tallenne.

 

Olisiko tämä minua varten myös?

 

Käy ihmeessä lukemassa lisää ja tutustumassa Uoma Healthin sivuilta täältä. Jennille ja Ritvalle voi aina myös laittaa viestiä esim heidän IG:ssä uomaheath tai sähköpostilla hello@uomahealth.com

 

 

Tule mukaan ensi maanantain 12.2. ilmaiseen webinaariin kuulemaan lisää <3 Katso lisää tietoa täältä ja ilmoittaudu.

 

P.S Seuraava valmennus alkaa 8.4.2024.

 

Minulta saa aina kysyä kokemuksiani – vastaan mielelläni täällä. 🙂

 

Teija / Uneksija

Voisit kiinnostua näistä..

Kommentoi