Ora Sisut – kaksosarjen ensimmäisten kuukausien must have

*Kaupallinen yhteistyö ORA-vaunujen kanssa.

 

Kaksosraskauden jatkuessa alun epävarmuuden jälkeen, olivat kaksosten vaunut/rattaat yksi ensimmäisiä pohdinnan aiheita. Nautin suunnattomasti ulkona lenkkeilystä ja tottakai vauhdikkaan taaperon pitää päästä myös ulkoilemaan.  Minulle oli alusta alkaen toiveena, että kaksoset voisivat nukkua vierekkäin unensa niin kauan kuin mahdollista, sillä olivathan he olleet kohdussa aivan vierekkäin noin yhdeksän kuukauden ajan.

 

Toiveena vauvat vierekkäin:

 

En ollut tiennyt, että on olemassa kaksosten vaunuja, joissa on vauvoille yhteinen vaunukoppa. Olin nähnyt ainoastaan niitä kahden kopan tuplavaunuja. Tykkään käyttää kotimaisia tuotteita aina jos se on mahdollista. Oran tuotteethan on suunniteltu Suomessa ja osa valmistettukin. Minulla on vauvana ollut Oran vaunut itsellä ja niinpä äidin kanssa juteltuani päätin tarkistaa Oran valikoiman.

Mikä ilo ja onni minua kohtasikaan, kun huomasin, että heillä on juuri sellaiset vaunut joista olin haaveillut. Ora Sisut- vauvoille yhteisellä vaunukopalla. Omasta mielestäni harmaita ja mustia vaunuja on maailma täynnä. Olen itse värien kannalla. Meille siis valikoitui ehdottomasti vaunukopaksi KELTAINEN.

 

Vierekkäin <3 kuva @silviasvisuals

 

Kovalla käytöllä:

 

Kun vauvat olivat aivan pieniä, he torkkuivat milloin missäkin. Paljon he nukkuivat myös vaunukopassa sisällä. Koppaa oli helppo liikutella ja rakastin sitä, että vauvat saivat olla kokoajan vierekkäin. Myös iltaisin usein vauvat torkkuivat yhdessä tai erikseen kopassa, toinen saattoi olla vuorollaan rinnalla ja sitten taas vaihtui vauva. 🙂

 

Esikoisemme ei nukkunut ulkona lainkaan, olin siis jotenkin ajatellut kaksostenkin nukkuvan päiväunet pääasiassa sisällä. He eivät kuitenkaan oikein saaneet aluksi kunnon unia sisällä, vaan heräilivät tiheästi. OIin kuitenkin huomannut heidän nukkuvan oikein makoisasti ne unet, kun hain Onnin päiväkodista ja vauvat nukkuivat tällöin vaunuissa ulkona. Niinpä sitten noin neljän viikon iässä päätin kokeilla antaa kaikki päiväunet rattaissa. Siellä mukavasti lämpimästi vierekkäin, raittiissa ulkoilmassa he alkoivat nukkua selvästi paremmin. Minun ei suinkaan tarvinnut liikutella vaunuja, vaan he nukahtivat usein jo haalaria pukiessa.

 

Sitten parin yön jälkeen päädyin kokeilemaan, että mitäpä jos vauvat nukkuisivat myös yöunet vaunuissa, sillä päiväunet niissä sujuivat niin hyvin. Niinpä joka ilta kärräsimme Orat makkariin ja siellä vauvat sitten saivat nukkua myös yöunensa tutussa kopassa. <3

 

Noin neljän kuukauden ajan vauvat nukkuivat lähes kaikki unensa Ora Sisuissa. Sisällä yöt ja ulkona päiväunet. Ulkona toki pimensin vaunut erikseen, sillä pimeä nukkumisympäristö auttaa meitä kaikkia nukkumaan paremmin. Onneksi nykyään myös kaksosvaunuille ja rattaille on saatavissa pimennyssuojia, joten don’t worry mama, se onnistuu kyllä. Keltainen väri on aivan ihana, mutta ei tietenkään niin pimeä kuin musta.

 

Olemme joutuneet myös jonkun verran ravaamaan lääkärissä ja se on onnistunut kuitenkin suht helposti Oran adapterien avulla. Meidän Maxi Cosin turvakaukalot on saanut napsautettua helposti kiinni adapteriin. Kahta painavaa kaukaloa ei ole siis tarvinnut roudata käsikynkässä.  Me emme ole niinkään “kaupungilla pyörijöitä” vaan viihdymme pääasiassa kotona, mutta tämä adapteriominaisuus on erinomainen enemmän liikkuville perheille!

 

Mistä olemme erityisesti pitäneet?

 

Minulla oli jo ennen vaunujen saapumista sellainen olo, että tämä tuote on loistava. Ei siis jännittänyt aloittaa kaupallista yhteistyötä, koska oma fiilis oli vahvasti se, että voin vilpittömästi ja lämpimästi suositella näitä vaunuja.

 

Näin asia onkin. 🙂

 

Asiakaspalvelu on ollut alusta asti loistavaa. Nopea toimitus ja  aina nopeasti on saanut neuvoja ja vastauksia. Jos meidän vaunuihin tulisi joku vika, kuten mihin tahansa käyttötavaraan voi tulla, olen varma että asia hoituisi mutkattomasti. Se on mielestäni erittäin tärkeä osa mitä tahansa tuotetta, Oralle siis pisteet loistavasta asiakaspalvelusta.

 

Vaunut olit HELPPO koota, vaikka tulivatkin osissa. Ei tullut harmaita hiuksia siinä prosessissa. Ohjeet olivat selkeät.

 

Tietysti kuten jo mainittukin, olen nauttinut näiden vaunujen kauniista ulkomuodosta. Valitsisin ehdottomasti nämä vaunut uudelleen ja uudelleen.

 

Vaikka Sisut ovat tietysti isohkot, kahdelle kun ovat, ne on silti helppo laittaa kasaan ja sitten taas “nostaa kokoon”. Koostaan huolimatta nämä rullaavat pururadalla ja lumiganhessakin mukavasti -> toki sitä ehdottomasti helpottaa, kun renkaat on lukittu suoraan. Me valitsimme kääntyvillä pyörillä olevan version, sillä kaupungilla/pienemmissä tiloissa on kuitenkin merkittävästi helpompi käännellä vaunuja, jos etupyörät voi vapauttaa “pyörimään”.

 

Me asumme maalla ja olen näinollen lenkkeillyt vaunujen kanssa toki asfaltilla, mutta myös hiekkatiellä ja pururadalla. Oria pystyy työnträmään myös yhdellä kädellä, mikä vakaus!! Harrastamme myös suunnistusta, joten kesällä pääsen varmasti myös testaamaan, että miten nämä liikkuvat suunnistuskisojen kisakeskuksessa, joka yleensä on pellolla. Uskon, että hyvin rullataan sielläkin.

 

 

Tähän maastossa kuin maastossa asiaan vaikuttaa tietysti se, että Ora Sisuissa on niinsanottu “vanhanaikainen” X mallinen runko, joka on oman kokemukseni ja lukemani perusteella PARAS mahdollinen jousitus. Monissa uusissa vaunuissa on nykyään T-mallinen runko, ja siinä jousitus ei vain kertakaikkiaan ole samaa tasoa. 🙂 Miksipä vaihtaa vanhaa ja toimivaa mallia, onneksi Oralla on hoksattu se. 🙂

 

 

Vaunukoppa on suojaisa, mutta hengittävä. Meillä se oli käytössä talvella jo, joten oli tärkeätä saada vauvat suojaan kylmältä ja viimalta. Kuomu tulee mukavan alas, joten vaunuverhoa ei edes välttämättä tarvi. Vaunujen “päällinen” ja sen lippa nousee niin ylös, että vauvat ovat kyllä tuulelta suojassa. Kesävauvoja ajatellen Sisuissa taasen on loistava tuuletusaukko myös kuomun takana (joka muuten kiinnittyy ylös kopan päälle MAGNEETILLA, brilliantti idea). Kaikkia kelejä on siis ajateltu.

 

Tuuletus pelaa 🙂

 

Kauniit, hyvin rullaavat maastossa kuin maastossa, helppo kasata ja nostaa taas kokoon. Vauvat saavat nukkua vierekkäin. Mitä muuta voi toivoa?  9/10

 

Kehitysideat:

 

Miksi siis 9/10 eikä täysi 10 ? En ole tähän mennessä törmännyt vielä mihinkään täydelliseen tuotteeseen. Uskon, että elämässä aina voi asioita tehdä vielä jollain tavalla paremmin. Ora Sisuista olen kuitenkin löytänyt vain kaksi pientä juttua, jotka omasta mielestäni voisi parannella.

 

  1. Vaunun rungon sivuissa on “mutterit” jotenkin juuri inhottavasti ainoat ulkonevat, ja olenkin monesti kolauttanut ne oven karmeihin… Pari ovea menee siis ennen talon myyntiä vaihtoon. Mietinkin, että voisiko noita pultteja mitenkään vaihtaa litteisiin versioihiin? Väsynyt kaksosvanhempi ei ehdi aina sihtailla ovista millintarkkuudella
  2. Refluksivauvoja ajatellen: toivoisin, että vaunukoppaa voisi kohottaa muutenkin, kuin laittamalla kirjoja pyörien alle. Se kun ei vaunutellessa onnistu, eikä kokoajan voi ylämäkeenkään kulkea. Ehkäpä vaunukopassa voisi olla patjan alla “kohotettava taso” jolla saisi kulmaa vauvan makuuasentoon. Joissain vaunuissa tiedän olevan myös vaunukopan kiinnityskohdassa säädöt, millä kulmaa voi säätää.
  3. Turhamainen toive: saisipa myös kaksosrattaiden koppaan valita sen sisäkuosin, kuten näihin Ora Onni-vaunuihin. Kuosivaihtoehtoina noihin on esimerkiksi Metsolaa, Finlaysonia ja Marimekkoa.  Ah <3 Mutta kaksosia syntyy kuitenkin sen verran vähän, että ymmärrän ettei tuolle erikoisvalinnalle ole kaksosten kohdalla kannattavuutta. 😀 <3 Mutta olisihan se silti ihana!

 

Vauvat kasvavat:

Aika rientää hirmuista vauhtia ja aika pianhan meillä onkin edessä jo ratasosaan siirtyminen.  Sitä on aiemmin saanut vain mustana, mutta nyt vaihtoehtoissa on myös metsäinen sammaleen sävy – jonka metsäihmisenä tulen ehdottomasti valitsemaan. Ratasosassa jo näin pelkän lukemani perusteella hyvää on se, että molempia istuimia voi säätää “omana yksikkönään”. Istuinosat voi myös valita onko kasvot työntäjään päin vai menosuuntaan.

 

Huikkaise hei ihmeessä kysymyksiä, jos joku jäi mietityttämään näissä vaunuissa.

Voisit kiinnostua näistä..

Kommentoi