Kuinka rauhoittaa itkuinen vastasyntynyt ja auttaa hänet unten maille?

Olen opiskellut vastasyntyneiden ja vanhempien vauvojen teoriaa tammikuusta asti. Matkan varrella luentoja katsoessa ja kirjoja lukiessa on tullut paljon uusia oivalluksia. Monesti on tullut myös mietittyä: ”voi olisinpa tiennyt tämän viime kesänä, kun Onni oli aivan pieni”. Sain tavata pari päivää sitten noin kahden kuukauden ikäisen vauvan – voi kun hän oli pieni. ❤️ Kuinka pieniä ne vauvat ovatkaan syntyessään… Ainakin haaveissani saan joskus vielä kokea sen uudelleen.

Kun esikoisemme oli vastasyntynyt, hän itki melko paljon. Tai siltä se ainakin tuntui. Vauvat itkevät – se on heidän ainoa tapansa kommunikoida aivan elämänsä alkutaipaleella. Itseasiassa vauvojen itkuisuus alkaa lisääntyä noin toiselta elinviikolta ja on huipussaan kuuden viikon iässä, josta se lähtee taas laskuun. Tämä tieto olisi itseasiassa helpottanut viime kesänä. Pojan itkuisuus oli siis yksi niistä kuuluisista ”vaiheista”.

Lue lisää…

Opinnot hyvässä vauhdissa!

Tämä on muuten aivan ensimmäinen blogitekstini. Uusi blogi on siis syntynyt. ☺

Avaan vielä tähän alkuun lyhyesti suhdettani uneen. Toki teitä kaikkia kiinnostaa enemmän, että miten vauvamme oppisivat nukkumaan kuin se, että miksi Teija tykkää nukkumisesta. Mutta lyhyesti siis: olen itse asiassa ollut itse aina verrattain huono nukkuja. Lapsuudesta asti olen aina heräillyt ja käynyt öisin vessassa – muistan kuinka lapsuuden kodissa osasin mennä yöllä silmät kiinni tutun reitin vessaan.  Sittemmin aikuisuuden iskiessä painoksi harteille (heh), on aina välillä tullut pohdittua aamuyön tunteina kaikenlaisia asioita. Esimerkiksi sisustusta, mitkä kengät ostaisin, mitä haluan tehdä isona ja mikä on elämän tarkoitus niin ja että hommaankohan joskus vielä moottoripyörän vai en. Sanomattakin on selvää, ettei tuollaisia pohtiessa aina tule uni takaisin silmään…

Lue lisää…